Stenenruimte

In de kleinschalige stenenruimte aan de Boddenkampstraat in Enschede heb ik mijn eigen verzameling ondergebracht.
Daarnaast gebruik ik deze ruimte om mijn cursussen en workshops te houden en om andere geïnteresseerden te ontmoeten.
Stenenruimte
Stenenruimte waar ook cursussen gegeven worden
Stenenruimte open
"Stenenruimte" anno nu op locatie in Enschede
Stenenruimte onderzoek van stenen
In de Stenenruimte wordt ook onderzoek gedaan naar diverse mineralen en gesteenten

Verzameling

Mijn verzameling bestaat voornamelijk uit mineralen en gesteenten. Een deel van de verzameling is uitgestald in vitrines, de rest is opgeborgen in kasten en laden.
Omdat de ruimte aardig vol raakt ontzamel ik ook af en toe, ik geef dan stukken door aan anderen of verkoop ze via internet.
Ik weet niet exact hoeveel stenen ik al verzameld heb, maar ik schat ongeveer 2.500 mineralen, waaronder fluorescerende mineralen en enkele honderden micromounts. Daarnaast ongeveer 1.000 gesteenten en zwerfstenen, en nog enkele tientallen fossielen. Van mijn verzameling is ongeveer 1/4 zelf gevonden, de rest heb ik gekocht, geruild of gekregen.
 
Ik ben nog volop bezig met registratie en documentatie van de verzameling, de helft is ongeveer geregistreerd. Ik registreer alle gegevens van elk stuk in een online database zodat naam, vindplaats en historie van een stuk altijd bewaard blijven.
 
Op afspraak kun je mijn verzameling komen bekijken of langs komen om bijvoorbeeld een steen te laten onderzoeken. Soms open ik spontaan de deuren van de stenenruimte, houd hiervoor social media in de gaten.
Stenenruimte gesteenten en zwerfstenen
Stenenruimte fluorescerende mineralen
Stenenruimte laden met stenen
Scroll naar boven