Samenwerking

Geologische verenigingen

Om andere geïnteresseerden te treffen en van elkaar te leren ben ik actief lid van een aantal geologische verenigingen. Zowel van de twee landelijke koepels:
 Als van de regionale afdelingen in Twente:
Sinds kort ook van de NGV afdeling Limburg
 
Met de geologische verenigingen werk ik samen op het gebied van lezingen, presentaties en excursies, in eigen regio maar ook daarbuiten.
Lidmaatschap is niet duur en zeer aan te raden wanneer je andere geïnteresseerden wil ontmoeten. Op de Facebookpagina van GEA kring Twente kun je van diverse activiteiten foto’s en verslagen terugvinden en ook aankondigingen van het programma.
Presentatie voor GEA kring Twente
Presentatie voor GEA kring Twente
Online lezing voor GEA Drenthe
Online lezing voor GEA Drenthe
Lezing voor GEA kring Twente
Lezing voor GEA kring Twente
GEA excursie HohenLimburg
GEA excursie HohenLimburg

Kristalmuseum Borculo

Sinds het Kristalmuseum in de jaren ’90 in Borculo gevestigd is heb ik hiermee al een goede samenwerking. Het Kristalmuseum is gevestigd In het prachtige voormalige gemeentehuis van voor 1900 in het Gelderse Borculo. Het museum heeft een prachtige collectie mineralen, kristallen, edelstenen en fossielen van over de hele wereld.
 
In de beginjaren heb ik er gewerkt als vrijwilliger: stenen schoonmaken, sjouwen, in de winkel en op beurzen helpen. In 1992 ging ik samen met het Kristalmuseum naar de grote mineralenbeurs in Tucson, Verenigde Staten. Hier heb ik enorm veel geleerd over mineralen en de internationale handel. Sinds een aantal jaren is er weer vernieuwde en intensieve samenwerking met het museum.
 
Naast dat ik regelmatig in het museum te vinden ben om de fraaie collectie te bekijken werken we ook samen op het gebied van excursies, cursussen en online sessies.
Ik heb inmiddels een aantal live-sessies via Facebook gedaan vanuit het Kristalmuseum die je via YouTube terug kan kijken.
 
Je kan uiteraard zelf het museum bezoeken, maar je kan ook samen met mij een begeleid museumbezoek afspreken in combinatie met een rondleiding, een
lezing of een workshop.
Kristalmuseum
Het Kristalmuseum is gevestigd in het historische pand van het voormalige gemeentehuis van Borculo
Kristalmuseum excursie
Op excursie in de Eifel met Han Kamphuis, de geoloog van het Kristalmuseum
Kristalmuseum rondleiding
Rondleiding Kristalmuseum
Scroll naar top