Rolf Egberink

In het dagelijks leven ben ik hogeschool docent, maar ook amateur geoloog en ruim 40 jaar verzamelaar van mineralen en gesteenten.
Als kind nam ik allerlei stenen, schelpen, fossielen en botten mee naar huis. Toen de plank op de slaapkamer te klein werd hebben mijn ouders steeds weer gezorgd voor een ruimte waar ik mijn stenen kon uitstallen.
Ook wilde ik mijn verzameling en mijn enthousiasme altijd al graag delen met mijn omgeving. Een aantal oude krantenknipsels en foto’s van de beginjaren laten onder anderen museum “Mijn Vondst” zien op verschillende locaties.

Met de jaren is mijn verzameling gegroeid, maar ook veranderd. Ik heb afscheid genomen van de schelpen, botten en fossielen en ik richt me voornamelijk op mineralen en gesteenten. Ik heb alles ondergebracht in mijn stenenruimte, zowel in vitrines als in laden en kasten.

1983

Museum Kippenhok Tulpstraat
Juli 1983, binnenkant van mijn eerste echte museumpje in het voormalige kippenhok achter in de tuin aan de Tulpstraat in Eibergen

1988

Artikel 1988 (Onze Gids) over opening museum "Mijn Vondst"; foto genomen tijdens jaarlijkse kanarie tentoonstelling waar ik jarenlang met mijn verzameling stond
"Mijn Vondst" tulpstraat zolder
De uitgestalde verzameling op zolder aan de Tulpstraat in Eibergen (opening maart 1988)

1990

"Mijn Vondst" Borculoseweg
Buitenkant Museum Mijn Vondst in de schuur aan de Borculoseweg in Eibergen (opening maart 1990)
"Mijn Vondst"
Krantenartikel 1990 over mijn "museum" Mijn Vondst
Opening "Mijn Vondst" Borculoseweg
Interieur van mijn museum "Mijn Vondst" in de schuur achter het huis aan de Borculoseweg in Eibergen (opening maart 1990)

1992

Groeve Juchem-Niederworresbach
De eerste echte zoektocht naar mooie mineralen in de groeve Juchem bij Niederworresbach, Duitsland (juli 1992)

2021

Stenenruimte open
"Stenenruimte" anno nu op locatie in Enschede
Stenenruimte onderzoek van stenen
In de Stenenruimte wordt ook onderzoek gedaan naar diverse mineralen en gesteenten
Stenenruimte
In de Stenenruimte worden ook cursussen gegeven

Geologie voor iedereen

Mijn vaardigheden als docent en mijn liefhebberij om anderen te leren en enthousiast te maken over stenen en geologie heb ik gecombineerd in Stapel van Stenen.
Ik probeer op een toegankelijke manier de soms ingewikkelde materie over te brengen: geologie voor iedereen!
Ik ben daarnaast actief lid van verschillende geologische verenigingen waar ik mee samen werk op het gebied van lezingen, presentaties en excursies, in eigen regio maar ook daarbuiten.
 
Ik ben actief op social media. Je kan me vinden op:
 
Op deze manier probeer ik zoveel mogelijk mensen te bereiken en op een laagdrempelige manier kennis te delen, vragen te beantwoorden en contacten te onderhouden met andere geïnteresseerden. Sommigen worden stapelgek van me, anderen worden net zo stapel van stenen als ik!
Scroll naar boven