Onderzoek

Belazeriet of niet?

Er worden veel edelstenen, mineralen en gesteenten verkocht onder allerlei commerciële en esoterische namen. Ook is er veel bewerkt of volledig man-made materiaal op de markt waarvoor misleidende namen gebruikt worden. De fantasie namen en handelsmerken hebben vooral als doel om stenen beter te kunnen verkopen. Inmiddels is het een behoorlijke chaos geworden op het gebied van naamgeving en is er veel onjuiste informatie beschikbaar. Bovendien is het vaak onduidelijk om wat voor soort steen het nu precies gaat. Soms is dat onbedoeld en is de onjuiste informatie overgenomen van bijv. een groothandel. Soms worden er ook doelbewust andere namen gebruikt of een andere beschrijving gegeven om materiaal beter of voor meer geld te kunnen verkopen.  Belazeriet noem ik dat!

Onderzoek

Stenenruimte onderzoek van stenen

Om erachter te komen wat een bepaalde steen precies is en of er sprake is van belazeriet doe ik regelmatig zelf onderzoek.

Met behulp van een microscoop en wat eenvoudige tests is soms al snel te bepalen waar het om gaat. Soms is aanvullend onderzoek nodig in een edelsteen / mineralen laboratorium.

De resultaten van het onderzoek deel ik openbaar en in begrijpelijke taal op deze pagina van mijn website en via Facebook en Instagram. Ook gebruik ik de resultaten voor video’s voor mijn YouTube kanaal, voor mijn cursussen en voor mijn boek over Belazeriet dat in het voorjaar van 2022 uitkomt. 

Wil je ook een steen laten onderzoeken? Neem dan contact op over de mogelijkheden en kosten. 

Help je mee resultaten te verspreiden?

Waardeer jij de resultaten van mijn onderzoeken en de informatie die ik verspreid? Deel dan de resultaten met vermelding van mijn website of tag me op social media.

Onderzoek doen kost ook geld! Doneer een kleine bijdrage via mijn GoFundMe pagina zodat ik in de toekomst de resultaten van dit soort analyses openbaar kan blijven delen. Uiteraard is het ook mogelijk stenen te doneren die onderzocht kunnen worden.

Scroll naar boven