Geologische stadswandeling Enschede

Kijk eens met andere ogen naar de stad

Hoewel je dat in eerste instantie misschien niet verwacht, zijn er in de stad veel geologische aardigheden te zien.
Max Schulte en Rolf Egberink wijzen je op bijzondere gesteenten of fossielen in de gebouwen of de bestrating waar je anders gewoon aan voorbij loopt.

Stadswandeling

Na een korte algemene inleiding maken we een wandeling van ongeveer anderhalf tot twee uur door de binnenstad van Enschede. Daarbij geven we uitleg over het ontstaan en de herkomst van de verschillende gesteenten, mineralen of fossielen die we onderweg tegenkomen. Naast de bekende Bentheimer zandsteen en Belgisch hardsteen met fossielen laten we ook meer bijzondere gesteenten zien, zoals larvikiet, Beucha porfier en een 2 miljard jaar oude gabbro uit Afrika!

De wandeling kan naar wens met de groep of individueel gecombineerd worden met koffie en/of lunch op de Oude Markt (begin- en eindpunt van de route).
Ook is een combinatie mogelijk met bezoek aan de stenenruimte van Stapel van Stenen, op ongeveer 15 minuten lopen van de Oude Markt.

Geologische stadswandeling

Algemene informatie

Voor jong en oud
De wandeling is geschikt voor jong en oud. Geologische voorkennis is niet nodig, maar interesse in gesteenten en geologie is wel wenselijk.

Aantal deelnemers
Minimaal 8, maximaal 16

Duur/Lengte
De wandeling duurt +/- 2 uur en heeft een lengte van ongeveer 5 km.

Kosten
€10,00 p.p. exclusief evt. consumpties

Geologische stadswandeling

Aankomende geologische stadswandelingen in Enschede

Geen activiteiten.

Scroll naar boven