Activiteiten

Vanuit uit mijn passie voor stenen, mineralen, kristallen en algemene geologie bied ik verschillende activiteiten aan om anderen te laten leren en enthousiast te maken.
Door mijn ervaring als docent ben ik in staat de informatie begrijpelijk en toegankelijk uit te leggen voor verschillende doelgroepen en niveaus: geologie voor iedereen!
 
Dat doe ik onder anderen door het geven van cursussen, lezingen  en online sessies 
Maar ik organiseer ook excursies, zoals een geologische stadswandeling of een bezoek aan een museum.
 
Via mijn website, sociale media en mijn boek over Belazeriet (voorjaar 2022) verspreid ik informatie over commerciële namen van edelstenen, mineralen en gesteenten en over bewerkte of door de mense gemaakte stenen. Hiervoor doe ik voortdurend onderzoek en maak ik een openbare samenvatting van de resultaten.  

Daarnaast geef ik ook advies aan verzamelaars, winkels, webshops en musea.

Een overzicht van alle geplande activiteiten vind je hieronder in de activiteiten kalender.

Neem gerust contact met mij op om een activiteit op maat te organiseren voor jouw groep geïnteresseerden, vereniging, museum of winkel. 
mei
28
za
Beurs Rijswijk 28 en 29 mei 2022 @ De Broodfabriek
mei 28 @ 10:00 – mei 29 @ 17:00
Tijdens de internationale mineralenbeurs in Rijswijk op zaterdag 28 en zondag 29 mei houd ik een aantal keer een korte interactieve workshop van 30 min over ‘Belazeriet of niet?’ (12:00, 14:00 en 16:00 uur).
Tijdens de workshop komen allerlei synoniemen, handelsmerken en fantasienamen voor edelstenen, mineralen en gesteenten voorbij die in het boek ‘Belazeriet of niet?’ beschreven zijn. Hierbij wordt informatie gegeven over de wetenschappelijke naamgeving en of er sprake is van wel of geen natuurlijk materiaal. Weet jij of je te maken hebt met Belazeriet of niet?
Aan het eind van de workshop kun je meedoen aan een prijsvraag en kans maken op mijn boek ‘Belazeriet of niet?’ Rijswijk is ook de eerste beurs in Nederland waar het boek fysiek te koop is!
Verder zal ik tijdens de beurs beide dagen aanwezig zijn op stand Z24 om vragen te beantwoorden over bewerkte mineralen, nep en namaak en het gebruik van commerciële en fantasienamen.

 

 

sep
14
wo
Online vervolg cursus Mineralen herkennen @ Online via Zoom
sep 14 @ 20:00 – 21:30

ONLINE VERVOLG CURSUS MINERALEN HERKENNEN!

Wil jij je graag verder verdiepen in het leren herkennen van mineralen? Dan is deze online vervolg cursus geschikt voor jou!

In het najaar van 2022 (waarschijnlijk op woensdag 14 september 2022) start ik met een nieuwe online vervolg cursus Mineralen herkennen. De cursus bestaat uit 6 online bijeenkomsten van 1,5 uur via Zoom. In elke bijeenkomst laat ik naast de theoretische informatie ook vooral praktisch voorbeelden zien. Er is ruim gelegenheid om vragen te stellen over je eigen mineralen.

In deze vervolg cursus Mineralen herkennen frissen we de basis kennis ten aanzien van definities en classificatie/systematiek even op. Maar we gaan vooral dieper in op het leren bestuderen van de kristalvormen binnen de verschillende kristalstelsels en bijzondere groeivormen zoals tweelingkristallen, pseudomorfosen, fantomen en insluitsels. We gaan ook een stapje verder in het zelf bestuderen van de eigenschappen waaraan je een mineraal kan herkennen, zoals hardheid en (streep)kleur, maar ook dichtheid, splijting en breuk, enz. Ook besteed ik aandacht aan het verzamelen, schoonmaken, prepareren en opbergen van mineralen. En natuurlijk is er ruimte voor inbreng van cursisten en vragen over eigen mineralen.

Deze cursus is met name bedoeld voor verzamelaars van (ruwe) mineralen en wat minder geschikt voor liefhebbers van geslepen ‘edelstenen’/voorwerpen. Om deel te nemen aan de vervolgcursus is enige basiskennis over herkennen van mineralen noodzakelijk. Heb je dat niet dan kun je beter eerst een basis cursus volgen. Bij twijfel neem dan even contact op om te overleggen.

De cursus gaat in het najaar van 2022 van start. Vervolgens is er elke week op de woensdagavond van 20.00-21.30 uur een online bijeenkomst. De kosten bedragen €85,00.

Cursusdata volgen.

Voordeel van deze online cursus is dat je vanuit je eigen woonkamer kan meedoen en het dus niet uitmaakt waar je woont. Maximaal aantal deelnemers is 12, een kleine veilige groep om ook van elkaar te leren! Geef je snel op!

Heb je interesse of heb je vragen over de inhoud van de cursus: stuur me dan een e-mail op info@stapelvanstenen.nl!

Je kunt je ook al direct aanmelden voor deze cursus via onderstaand formulier.

Rolf Egberink

*Tijdens deze cursus ga ik uit van de geologische (wetenschappelijke) benadering, er wordt geen aandacht besteed aan de esoterische / metafysische aspecten (bijv. werking).

Online sessies stapel van stenen

Scroll naar top