Activiteiten

Vanuit uit mijn passie voor stenen, mineralen, kristallen en algemene geologie bied ik verschillende activiteiten aan om anderen te laten leren en enthousiast te maken.
Door mijn ervaring als docent ben ik in staat de informatie begrijpelijk en toegankelijk uit te leggen voor verschillende doelgroepen en niveaus: geologie voor iedereen!
 
Dat doe ik onder anderen door het geven van cursussen, lezingen  en online sessies 
Maar ik organiseer ook excursies, zoals een geologische stadswandeling of een bezoek aan een museum.
 
Via mijn website, sociale media en mijn boek over Belazeriet (voorjaar 2022) verspreid ik informatie over commerciële namen van edelstenen, mineralen en gesteenten en over bewerkte of door de mense gemaakte stenen. Hiervoor doe ik voortdurend onderzoek en maak ik een openbare samenvatting van de resultaten.  

Daarnaast geef ik ook advies aan verzamelaars, winkels, webshops en musea.

Een overzicht van alle geplande activiteiten vind je hieronder in de activiteiten kalender.

Neem gerust contact met mij op om een activiteit op maat te organiseren voor jouw groep geïnteresseerden, vereniging, museum of winkel. 
mrt
18
za
Lezing Gevaarlijke mineralen voor Haagse geologische vereniging @ Museon-Omniversum
mrt 18 @ 13:30 – 15:30
Tijdens deze lezing voor de Haagse geologische vereniging bespreek ik risico’s bij het omgaan met een aantal gevaarlijke mineralen. Sommige mineralen zijn namelijk behoorlijk giftig of geven radioactieve straling af. Bij het verzamelen van of gebruiken van mineralen is het daarom belangrijk om te weten hoe je daar rekening mee kan houden.
Welke mineralen kun je bijv. beter niet aan je kinderen geven of gebruiken om edelsteen water van te maken? Ik geef ook tips om veilig gevaarlijke mineralen te hanteren.
Aan bod komen bijvoorbeeld radioactieve mineralen zoals Torberniet, Autuniet en Monaziet; mineralen uit de asbest groep zoals Chrysotiel, Riebeckiet, Crocidoliet, Serpentijn en Actinoliet; mineralen met zware metalen zoals koper, lood en antimoon, bijvoorbeeld Malachiet, Galeniet en Antimoniet; overige risicovolle mineralen zoals de lab-grown Lopeziet en Chalcanthiet en de arseenhoudende mineralen Auripigment, Realgaar en Bumblebee Jaspis.
Derden zijn van harte welkom bij de lezing met een geldig entreebewijs voor Museon-Omniversum, museumkaart is geldig. Wel graag even aanmelden via info@haagsegeologischevereniging.nl of via het aanmeldformulier op de website.
Scroll naar boven