Online vervolg cursus Mineralen herkennen

Wanneer:
14 september 2022 @ 20:00 – 21:30
2022-09-14T20:00:00+02:00
2022-09-14T21:30:00+02:00
Waar:
Online via Zoom
Kosten:
€ 75,-
Contact:
Rolf Egberink
06-13160486

ONLINE VERVOLG CURSUS MINERALEN HERKENNEN!

Wil jij je graag verder verdiepen in het leren herkennen van mineralen? Dan is deze online vervolg cursus geschikt voor jou!

In het najaar van 2022 (waarschijnlijk op woensdag 14 september 2022) start ik met een nieuwe online vervolg cursus Mineralen herkennen. De cursus bestaat uit 6 online bijeenkomsten van 1,5 uur via Zoom. In elke bijeenkomst laat ik naast de theoretische informatie ook vooral praktisch voorbeelden zien. Er is ruim gelegenheid om vragen te stellen over je eigen mineralen.

In deze vervolg cursus Mineralen herkennen frissen we de basis kennis ten aanzien van definities en classificatie/systematiek even op. Maar we gaan vooral dieper in op het leren bestuderen van de kristalvormen binnen de verschillende kristalstelsels en bijzondere groeivormen zoals tweelingkristallen, pseudomorfosen, fantomen en insluitsels. We gaan ook een stapje verder in het zelf bestuderen van de eigenschappen waaraan je een mineraal kan herkennen, zoals hardheid en (streep)kleur, maar ook dichtheid, splijting en breuk, enz. Ook besteed ik aandacht aan het verzamelen, schoonmaken, prepareren en opbergen van mineralen. En natuurlijk is er ruimte voor inbreng van cursisten en vragen over eigen mineralen.

Deze cursus is met name bedoeld voor verzamelaars van (ruwe) mineralen en wat minder geschikt voor liefhebbers van geslepen ‘edelstenen’/voorwerpen. Om deel te nemen aan de vervolgcursus is enige basiskennis over herkennen van mineralen noodzakelijk. Heb je dat niet dan kun je beter eerst een basis cursus volgen. Bij twijfel neem dan even contact op om te overleggen.

De cursus gaat in het najaar van 2022 van start. Vervolgens is er elke week op de woensdagavond van 20.00-21.30 uur een online bijeenkomst. De kosten bedragen €85,00.

Cursusdata volgen.

Voordeel van deze online cursus is dat je vanuit je eigen woonkamer kan meedoen en het dus niet uitmaakt waar je woont. Maximaal aantal deelnemers is 12, een kleine veilige groep om ook van elkaar te leren! Geef je snel op!

Heb je interesse of heb je vragen over de inhoud van de cursus: stuur me dan een e-mail op info@stapelvanstenen.nl!

Je kunt je ook al direct aanmelden voor deze cursus via onderstaand formulier.

Rolf Egberink

*Tijdens deze cursus ga ik uit van de geologische (wetenschappelijke) benadering, er wordt geen aandacht besteed aan de esoterische / metafysische aspecten (bijv. werking).

Online sessies stapel van stenen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top