Lezing Gevaarlijke mineralen voor Haagse geologische vereniging

Wanneer:
18 maart 2023 @ 13:30 – 15:30
2023-03-18T13:30:00+01:00
2023-03-18T15:30:00+01:00
Waar:
Museon-Omniversum
Stadhouderslaan 37 2517 HV Den Haag
Contact:
Jacqueline Waasdorp
Tijdens deze lezing voor de Haagse geologische vereniging bespreek ik risico’s bij het omgaan met een aantal gevaarlijke mineralen. Sommige mineralen zijn namelijk behoorlijk giftig of geven radioactieve straling af. Bij het verzamelen van of gebruiken van mineralen is het daarom belangrijk om te weten hoe je daar rekening mee kan houden.
Welke mineralen kun je bijv. beter niet aan je kinderen geven of gebruiken om edelsteen water van te maken? Ik geef ook tips om veilig gevaarlijke mineralen te hanteren.
Aan bod komen bijvoorbeeld radioactieve mineralen zoals Torberniet, Autuniet en Monaziet; mineralen uit de asbest groep zoals Chrysotiel, Riebeckiet, Crocidoliet, Serpentijn en Actinoliet; mineralen met zware metalen zoals koper, lood en antimoon, bijvoorbeeld Malachiet, Galeniet en Antimoniet; overige risicovolle mineralen zoals de lab-grown Lopeziet en Chalcanthiet en de arseenhoudende mineralen Auripigment, Realgaar en Bumblebee Jaspis.
Derden zijn van harte welkom bij de lezing met een geldig entreebewijs voor Museon-Omniversum, museumkaart is geldig. Wel graag even aanmelden via info@haagsegeologischevereniging.nl of via het aanmeldformulier op de website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven