Stapel van Stenen is ontstaan uit mijn aanhoudende enthousiasme over alles wat met geologie en stenen te maken heeft. Mijn hobby is in de afgelopen 35 jaar uitgegroeid tot veel meer dan alleen het verzamelen van mineralen en gesteenten. Het overbrengen van mijn kennis en ervaring, maar vooral het enthousiasme delen over stenen en geologie zijn daar een belangrijk onderdeel van geworden. Ook het maken van geologische reizen en daarover vertellen kwam daarbij.

Nadat ik in 2012 na 10 jaar de stekker had getrokken uit mijn eenmanszaak GEOimpuls heb ik in oktober 2014 toch weer besloten een aantal activiteiten op te pakken onder de naam Stapel van Stenen. Geologisch bloed kruipt waar het niet gaan kan. Na de opstart met een Facebookpagina hoort daar nu ook een volwassen website bij.

De keuze voor de naam Stapel van Stenen komt vooral voort uit het feit dat ik echt stapel(gek) ben van stenen. Overal en altijd kijk ik naar stenen, op vakantie, in de tuin of in de gevels in de stad. Ook maak ik graag van de gelegenheid gebruik om anderen te vertellen over de stenen die ik zie of het verhaal dat daaruit af te leiden is. Sommigen worden stapelgek van me, anderen worden net zo stapel van stenen als ik.
Daarnaast heb ik inmiddels ook echt stapels van stenen. De meeste kan ik nu gelukkig aan anderen laten zien in mijn stenenruimte, maar er blijven nog steeds een paar kratten vol met stenen in de schuur.
Het is ook een goed gebruik geworden om op vakantie of tijdens een geologische reis/excursie een stapel van stenen te maken.
Tot slot staat de stapel van stenen voor mij voor balans. Naast mijn werk is de geologie een belangrijke afleiding.

Via Stapel van Stenen probeer ik kennis, maar vooral ook mijn enthousiasme voor geologie en stenen over te brengen. Dit doe ik onder anderen door het organiseren van cursussen, workshops, lezingen en excursies. Mijn activiteiten richten zich voornamelijk op geïnteresseerde leken en amateurs in de geologie, bijvoorbeeld verzamelaars en mensen in het onderwijs. Geologie voor iedereen!

Ik ben Stapel van Stenen, jij ook?

stapel-stenen-vrijgemaakt

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.